º> Les coses bones, mai venen soles !!!!


Ara farà un any, vaig descobrir una manera de poder aportar quelcom de mi mateixa i en favor de la meva llengua, m’havien parlat d’una activitat , el Voluntariat per la llengua.

Navegant per Internet vaig trobar finalment la web i m’hi vaig apuntar. Al mes d’octubre del 2007 iniciava una etapa que em duria experiències gratificants que m’ajudarien a créixer com a persona i amb la satisfacció de ser útil als demes.

La primera parella lingüística que em va tocar va ser l´Angels, una noia procedent de Madrid però que fa temps viu entre nosaltres i com que no ha tingut necessitat, no s’ha destapat del tot amb el català.

La seva companyia, la seva calidesa, les seves paraules, els seus consells, i sobre tot, les seves ganes d’aprendre, m’han fet sentir-me molt be amb ella, tan es així que no em deixat de renovar la nostra tasca de anar practicant el català, fins al dia d’avui.

Es curiós com de vegades unes coses et porten altres, paral·lelament, el Consorci de Normalització per la llengua, va organitzar un concurs fotogràfic anomenat Enfoca i dispara!!, vaig pensar que tractant-se de un col·lectiu petit seria bo poder participar i comprovar les meves possibilitats en el mon de la fotografia.

El primer problema era escollir la imatge adequada pel tema del concurs i això enseguida em va dur al cap, el Pi d´en Xandri, i una tarda de núvols capritxosos, amb la maquina a les mans, vaig anar cap el Pi i em vaig dedicar a fotografiar-lo per totes bandes, quan ja baixava el sol vaig tornar a casa amb tot el material.

La tria era difícil dons el Pi per si sol ja era bonic, i era una imatge molt vista en molts medis, així que tenia de trobar quelcom que el fes especial, diferent.... finalment vaig optar per un parell que son les que vaig presentar.

El 19 de Juny va finalitzar el curs del voluntariat d´enguany i en la festa de cloenda es va fer l’entrega dels guardons de fotografia...i quina sorpresa va ser la meva quan vaig sentir el meu nom....... era increïble !!!!!

He rebut el 3er.Premi de mans del reconegut fotògraf Joan Serrano i he de reconèixer que m’ha fet una il·lusió molt especial.

De tota aquesta experiència m’emporto dos premis especials, per una banda el de fotografia, que m’anima a seguir en aquesta línea i per altra, la amistat d’una persona excepcional que m’ha aportat i m’aportarà moltes coses positives.

12 comentarios:

Striper dijo...

felicitats per el premi i a mes per la tasca que fas com a voluntaria de la llengua.

Praxis dijo...

Ostres,.. no coneixia aquesta faceta teva de voluntària de la llengua, però no m'ha sobtat gens coneixent la teva sensibilitat com a persona. Realment es una tasca que a part de col·laborar amb la normalització lingüística, tant important en el nostre país, serveix també per unir llaços d'amistat amb les persones amb les que ho desenvolupes, i això es molt gratificant, com dius tu. Felicitats doncs per la tasca que estas desenvolupant, per aquesta amistat que has pogut obtenir i sobretot per aquest premi fotogràfic que t'han donat, tanmateix molt merescut per tot el teu treball que en aquest terreny estas fent i que ben segur et deu haver fet molta il·lusió.

Petons i una Abraçada

Praxis dijo...

Veig que no pares de rebre premis. Ets una artista!!!... Felicitats de nou per aquest premi Paracelso 2008.

Una Abraçada

montse dijo...

Enhorabona per aquests premis!!...
Sempre són recompenses a la
dedicació y a l'entusiasme!!...i pel que vaig coneixent de tu, penso que ets una persona que li poses tot!!... Per això reps, perquè has donat molt!!
Una abraçada!!

horabaixa dijo...

Hola Teresa,

Aqui está més explicat tot això.

Es molt gratificant el poder ensenyar, compartir, fer amistat... que més vols?

Aviat et penjaran la creu de Sant Jordi.

Referent al Pi d'en Xandri, repeteixo les meves felicitacions.

Ves pensant en algún concurs de més envergadura. Segur que guanyes !!!

Un petonasssssssssss

João Videira Santos dijo...

Muy dificil entender lo que escribes...Creo que lo haces en catalán. Entiendo un poquito y lo que entiendo...me gusta.

M. J. Verdú dijo...

Moltes felicitats pels reconeixements, Maria Teresa. Et mereixes el millor

Ignacio Bermejo dijo...

Bueno, mi querida amiga, las limitaciones del idioma coartan, lamentablemente, la comunicación, y no entiendo lo que dices. No obstante te diré que es siempre un placer vistarte. La imagen del árbol me reprenta a una mujer altísima danzando. Supongo que no tiene nada que ver, pero es lo que pude extraer. UN BESO

Anónimo dijo...

Felicitats per ser com ets i pels premis.Em deixes anonadada,hi ha qui neixen amb estrella i d.altres estrellats, tu deus ser de les primeres. UN PETO.

Unknown dijo...

hiiiiiiiiiiiiiiiii

you are fantastic!!!

a kiss for you, my dear friend!

god bless u dear

can we exchange our link

r u ready to do?


hiiiiiiiiiiiiiiiii

você é fantástico!

um beijo para você, meu caro amigo!

Deus te abençoe u Caro

podemos trocar os nossos link

r u disposta a fazer?

M. J. Verdú dijo...

Espero que hagis rebut el premi que et vaig enviar per E-mail

Unknown dijo...

M.Teresa...
Felicitar-te. Malgrat arribar una mica tard.
Es una gran imatge, així com es una encertada iniciativa. Una d’aquelles tasques que a la foscor serveix por moltes coses. Com be apuntes. Nomes calen ganes d’ensenyar i per aprendre. La màgia comença desprès.
Una forta abraçada.

Este blog esta en catalán, mi lengua materna, si lo deseas en castellano clicka aquí !!!